Het eerste wat opviel bij het ontvangen van de Princess Dinner4All Circle is dat de doos vierkant en compact is, hierdoor is het makkelijk op te ruimen en neemt het niet te veel ruimte in bij opbergen.
Het uitpakken van de doos, er was veel tape en ontzettend veel bol plastic gebruikt, dit is onhandig en milieuonvriendelijk.
Het snoer is iets langer als 1 meter, wij hadden een langer snoer verwacht.
Bij het in elkaar zetten van het product is het even uitzoeken hoe de snoertjes onder het toestel het beste geplaatst kunnen worden. Naar mate het product vaker gebruikt wordt is het steeds makkelijker om de Princess Dinner4All Circle op de juiste manier te bevestigen. Qua veiligheid is het belangrijk dat de snoeren goed "klemmen" onder de haakjes, anders wordt het toestel omhoog gedrukt en past de serveerplaat er niet op en blijf je kabels zien.
Bij gebruik van het product komt de temperatuur snel op gang, het apparaat is snel heet. De temperatuur is niet regelbaar, er is maar 1 temperatuur mogelijk, het is jammer dat dit niet zelf te regelen is.
Houd er rekening mee dat je van tevoren bepaald op welke manier je de Dinner4All Circle wilt gebruiken, wil je individueel een bakplaat gebruiken of centraal een plaat gebruiken, wil je 2 of meer platen gebruiken. De reden hiervoor is dat je tussendoor niet meer kunt switchen omdat de grillplaat dan te heet is om een kabeltje om te zetten. Bij een onjuiste manier van een kabeltje verplaatsen bolt het snoer op onder de bakplaat en dat is gevaarlijk.
Een tip, bij het gebruik van een losse bakplaat, zorg dat de bakplaat niet volledig tegen een bord aan staat, niet elk bord is geschikt voor de hoge temperatuur van de bakplaatjes.
In principe is er geen boter en/of olie nodig, de antiaanbaklaag op de bakplaten is goed, wel merk je dat sommige producten net wat beter bakken/grillen met een beetje boter/olie, maar het is geen "moetje" Het reinigen van de bakplaatjes is vrij eenvoudig, de bakplaatjes eerst even afnemen met keukenpapier en daarna schoon maken met een zachte natte doek. Als dat niet helpt even laten weken in heet water en daarna afnemen met een natte doek.
De Dinner4All Circle is geschikt voor gezellige momenten waarbij je weinig rekening hoeft te houden met eetpatronen en/of eetgewoonten, ideaal in het geval van allergieën, maar ook met vlees/vis eters, vegetariërs en veganisten. I.p.v. 2 aparte grill platen konden wij nu een set gebruiken, veel gezelliger, maar ook veiliger, er waren minder kabels, er werd minder over elkaar heen gebogen om iets te kunnen pakken en daardoor was er minder gespetter.
Een stel dat bij ons kwam gourmetten is vegetarisch en zij vonden deze manier van gourmetten ook erg prettig en willen er t.z.t. zelf ook een aanschaffen, dat komt goed uit, nu weten wij welk verjaardagscadeau wij voor hun kunnen kopen. Daar ik zelf bepaalde voedselintoleranties heb vind ik dit principe ideaal, ik heb het product nu een aantal keer op verschillende manieren geprobeerd, zo heb ik er krieltjes op gebakken met kibbeling, maar ook stokbroodjes met kaas, gourmetten met vrienden en gourmetten voor 2 personen, ik heb het product nu 4 keer geprobeerd en ben er tot nog toe erg content mee.
Voor een volgende generatie Dinner4All Circle zou het leuk zijn als er naast de losse grill compartimenten ook kleine bakjes bij zouden zitten om bijvoorbeeld pannenkoekjes te kunnen bakken, zelf vind ik dit niet prettig op de bakplaat waar ik andere dingen op bak.
Ook het zelf kunnen instellen van de temperatuur zou fijn zijn.
Ik vond het ontzettend leuk om dit product te mogen testen en ik hoop hier nog lang plezier van te mogen hebben.
Pluspunten
- Gezamenlijk eten en toch apart
- Veiligheid
Minpunten
- Korte kabel
- Temperatuur niet zelf regelbaar